Πληροφορίες

Άννα Φλωράδη

Κλαδομύτα Μεστών, Χίος Τ.Κ. 82100

Τηλ: +30 22710 28891

Τηλ 2: +30 22710 76455

Κιν: +30 6972 490707

E-mail: [email protected]

ΜΗΤΕ:0312Κ122Κ0061900


 

NewsLetter

Γραφτείτε με το email σας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία σχετικά με νέες προσφορές και τιμές των δωματίων.

Φωτογραφία 360

Δείτε την κεντρική πλατεία των Μεστών σε πανοραμική φωτογραφία 360 μοιρών

360

Βρείτε μας:

Ελάτε κοντά μας με τα κοινωνικά δίκτυα:

Επιισκέπτες

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αναζήτηση

  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
  • Φωτογραφίες απο το κατάλυμα και τα δωμάτια
Οι παραλίες των Μεστών

Τραχήλια (5 χιλιόμετρα)

     Για να πάει κανείς στα Τραχήλια πρέπει, ξεκινώντας απο τα Μεστά, να πάρει το δρόμο για τη Χώρα και ακριβώς στην εκκλησία του κοιμητηρίου, να στρίψει δεξιά. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

     Τα Τραχήλια αποτελούνται απο δύο κόλπους. Η βοτσαλωτή παραλία, το νησάκι, που ενώνεται με τη ξηρά με ένα στενό πέρασμα, χαρίζουν στον επισκέπτη μια εξαιρετική ομορφιά. Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στο τοπίο περιορίζονται στα ελάχιστα σπίτια των ψαράδων. Εδώ μπορεί ο επισκέπτης να κολυμπήσει δίπλα στις ψαρόβαρκες και να απολαύσει μια ολοκάθαρη θάλασσα. Αν κάποιος έχει για χόμπι το ψάρεμα, με βάρκα  ή ψαροτούφεκο, σίγουρα θα μείνει ικανοποιημένος με μια βόλτα στις δαντελωτές και βραχώδεις ακτές που ανοίγονται δεξιά και αριστερά της παραλίας.

Αυλωνιά (5 χιλιόμετρα)

Η Αυλωνιά είναι μια όμορφη παραλία δίπλα στα τραχήλια. Για να πάει κάποιος ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και στρίβει δεξιά στην πρώτη κάθετο που θα συναντήσει. Η Αυλωνιά είναι ένας κλειστός κόλπος. Το γύρω τοπίο είναι πολύ ήρεμο και διατηρεί ακόμη τη φυσικότητα του αφού τίποτα δε θυμίζει τη βαναυσότητα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η θάλασσα είναι ολοκάθαρη και, ειδικά το καλοκαίρι, πάντα ήρεμη.

Αποθήκα (4,5 χιλιόμετρα)

Στο δρόμο προς το Λιμένα και ακριβώς απέναντι από το τελευταίο σπίτι του χωριού παίρνετε το δρόμο αριστερά. Μόλις αντικρίσετε τη θάλασσα αφήνετε την άσφαλτο και παίρνετε το δρόμο δεξιά. Στην Αποθήκα, σε μια ολοκάθαρη παραλία, θα ζήσετε κάποιες ώρες με μόνη συντροφιά τη φύση. Καμία ανθρώπινη επέμβαση. Ακόμη και ο δρόμος σταματά γύρω στα 100 μ. από την παραλία. Η Αποθήκα είναι η αγαπημένη παραλία των ντόπιων μα και όσων ξένων την γνωρίσουν, γιατί η θάλασσα είναι πάντα ήρεμη, η ακτή ολοκάθαρη και η ησυχία εντυπωσιακή.

Μερικούντα (4 χιλιόμετρα)
Στο δρόμο προς το Λιμένα και ακριβώς απέναντι απο το αντλιοστάσιο στρίβετε αριστερά. Στη Μερικούντα θα έχετε την τύχη να χαρείτε μια μοναδική αμμουδιά και να κολυμπήσετε κατά κυριολεξία στο Αιγαίο, αφού μπροστά σας θα απλώνεται η θάλασσα ως το βάθος του ορίζοντα. Αν σας αρέσουν οι υψηλές συγκινήσεις μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα στη Μερικούντα.

Διδύμα (4 χιλιόμετρα)

Από το  Λιμένα, στο δρόμο που οδηγεί στην Ελάτα, δύο διδύμες παραλίες περιμένουν κάθε παραθεριστή που θέλει να απολαύσει ένα ήσυχο μπάνιο σε ολοκάθαρα νερά. Όποιος ασχολείται με το ψάρεμα θα αποζημιωθεί κατάλληλα για το χρόνο που θα διαθέσει. Στη Διδύμα μπορεί να πάει κάποιος και από το Λιμένα αν διαθέτει πλωτό μέσο. Σ' αυτή την περίπτωση καλό είναι να απολαύσει την όμορφη μικρή ακρογιαλιά με τα άσπρα χαλίκια και τα πράσινα νερά ( τα "Ασπροχάλικα") που βρίσκεται δεξιά όπως μπαίνουμε στον όρμο απο τη θάλασσα.

Λιμένας (4 χιλιόμετρα)
Ο Λιμένας είναι η πιο οργανωμένη παραλία των Μεστών. Διαθέτει λιμάνι για εμπορικά και επιβατηγά πλοία, λιμανάκι για ψαροκάικα και ψαρόβαρκες καθώς και θέσεις για κότερα. Αν φέρετε μαζί σας τη βάρκα σας μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το λιμενικό σταθμό του Λιμεναρχείου Χίου που λειτουργεί εδώ. Στις ταβέρνες του λιμανιού θα απολαύσετε πολλούς μεζέδες απο αγνότατα υλικά αλλά πάνω απ' ολα το πραγματικό φρέσκο ψάρι. Αν θέλετε να κολυμπήσετε μπορείτε να πάτε στην αριστερή πλευρά του λιμανιού που δυο ολοκάθαρες παραλίες θα σας χαρίσουν σπάνιες στιγμές ηρεμίας.